Followers

Saturday, January 16, 2010

Cerita lucu dan agak lucah... hahahahahahaha.. giler..!!

Ada seorang pak cik yang bernama Pak Dol yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Dol dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menympan RM1000 nya.
Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Manager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya.

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik?

Pak Dol : Saya ni sebenarnya takde kerja encik. Cuma saya suka bertaruh.Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak Dol : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak Dol : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju...

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi, Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada.......Dengan suka hatinya, Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak Dol.

Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada.. hehehe..

Pak Dol : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...

Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..

Pak Dol : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni..

Pak Dol pun menghulurkan duit RM1000nya kpd manager bank tu.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pak cik. Hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi laaaakeh.. keh.. keh...

Tiba-tiba Pak Dol mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak Dol.....

Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

Pak Dol : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik yg jd Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?

Pak Dol : Bertaruh yang pak cik boleh dapat pegang telur Manager Bank..... ( sambil tersenyum kambing..)

Manager : Tak guna punya orang tua....

Moral - Jgn Bertaruh @ berjudi.. Dosa besar.. &.. jgn cuba lawan org tua.. hahahahahaha....

2 comments: